Nokas er i proces med det største opkøb – forhandler om køb af AVARN Holding

26. juni 2018

Nokas er i de afsluttende forhandlinger med Sector Alarm Group om købet af AVARN Holding, der har virksomheder i Sverige og Finland. Tilbuddet indebærer også salg af en ikke-kontrollerende aktiepost i Nokas.

Nokas har i en årrække arbejdet med at konsolidere det nordiske marked og selskabet har frem til nu gennemført 77 opkøb. Dette har vært virksomheder med både svage og gode indtjeninger, men hvor Nokas med sin forretningsplatform og selskabets arbejdsmetode har formået at realisere værdipotentialet.

I den foreslåede transaktion overtager Nokas alle aktier i AVARN Holding med aktiviteter i Sverige og Finland. Virksomhederne i AVARN Holding har en samlet omsætning på omkring 2,8 mia. NOK.

Med denne transaktion konsoliderer Nokas et fragmenteret svensk og finsk sikkerheds-marked. Nokas har tidligere udført en tilsvarende konsolidering i Norge. Efter overtagelsen vil virksomheden have lidt mere end 17.000 medarbejdere med en årlig omsætning på ca. 8 miliarder NOK. Nokas vil kunne skabe betydelige omkostningssynergier på det svenske marked, mens vi i Finland vil erhverve tre solide selskaber, hvoraf to allerede er i færd med at fusionere selskaberne. Nokas har tidligere investeret i opkøb på det danske marked.

Før overtagelsen omsætter Nokas for omkring 5,1 mia. NOK i 2018, hvoraf de 1,5 mia. NOK er på det svenske marked og ca. 100 mio. NOK er i Finland. AVARN-virksomheder er i dag en del af den norske Sector Alarm Group.

Bestyrelsens anbefaling fremlægges på Nokos's generalforsamling den 6. juli, hvor der træffes en beslutning. En ansøgning vil herefter blive sendt til de svenske konkur­rencemyndigheder, hvor en afgørelse normalt vil finde sted inden for fire til tolv uger. En mulig fusionsproces forventes derfor at starte umiddelbart efter sommeren.

Heine Wang, koncernchef i Nokas udtaler:

- Vi fortsætter vores vækstambitioner gennem strategiske opkøb kombineret med organisk vækst inden for alle vores forretningsområder. AVARN-virksomheder har en høj grad af anerkendelse på markedet og vil give Nokas-koncernen betydelig bredde og kompetence gennem sine 7.900 dygtige medarbejdere. Ved at købe AVARN konso­liderer vi et fragmenteret svensk og finsk sikkerhedsmarked præget af et højt omkost­ningsniveau, og vi vil være et solidt nordisk sikkerhedsfirma med konkurrenceevne. Dette vil skabe sikrere job, men vil også betyde øget kvalitet og langvarige innovative og nye servicekoncepter til vores kunder.

- Vi ser store synergier gennem optimering af ressourcer og kapaciteter både på de respektive markeder og på tværs af landegrænser.  Så snart ansøgningen er indsendt til Konkurrencestyrelsen, vil vi kunne begynde at samarbejde og integrere virksomhederne i vores etablerede organisationer i Sverige og Finland. Derefter er det naturligt for os at se på muligheden for at gå på Børsen.

Opkøbet påvirker ikke markedet i Norge, hvor Nokas opretholder sin nuværende rolle som markedsleder og som den eneste samlede leverandør af sikkerhed. Overtagelsen påvirker heller ikke det danske marked. I Danmark fortsætter Nokas med at udfordre værdihånd­terings- og sikkerhedsmarkedet ved at tilbyde konkurrencedygtige og innovative løsninger inden for kontanthåndtering og sikkerhedsprodukter.

Som en del af en sådan aftale vil Sector Alarm købe en ikke-kontrollerende andel i Nokas.

Om AVARN virksomheder:


AVARN Security Sverige:

Virksomheden omsætter for 1,3 mia NOK i Sverige. Virksomheden leverer vagttjenester, kontrolcentertjenester m.v. Virksomheden beskæftiger i øjeblikket ca. 3.600 medarbejdere og yder tjenester i store dele af Sverige. Erhvervelsen af ​​AVARN Security Sweden skal godkendes af de svenske konkurrencemyndigheder.

AVARN Finland:

Virksomheden har for nylig offentliggjort en aftale om at fusionere med Prevent 360. Så snart denne fusion er godkendt af de finske konkurrencemyndigheder, vil Nokas få en ejer­andel på omkring 55%. Den fusionerede finske virksomhed vil have en omsætning på 1,4 milliarder kroner årligt og samlet ca. 4.000 medarbejdere. Virksomheden leverer vagt­tjenester, kontrolcentertjenester, tekniske sikkerhedssystemer, fjernovervågnings­tjenester, netværk, sikkerhed og sikkerhed i lufthavne.

AVARN Cash Handling Finland:

Virksomheden omsætter for omkring 190 millioner NOK og har 360 ansatte. AVARN Værdi­håndtering tilbyder kontakthåndteringstjenester til det finske marked, herunder tillægs­tjenester i forbindelse med håndtering af kontanter (Cash Management).

Om Nokas

Nokas er en ledende sikkerhedskoncern med virksomheder i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland og Holland. Nokas leverer sikkerhed- og kontanthåndteringsløsninger til ca. 150.000 kunder fordelt på tre divisioner: Cash Handling, Security og Systems.

Selskabet blev etableret i 1987 og har været i kontinuerlig vækst siden opstarten.  For mere information - se www.nokas.no                                                 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

For mere information:

Spørgsmål til Nokas, Koncernchef Heine Wang, telefon +47 915 64 888

Spørgsmål til Sector Alarm, CFO Eystein Lund, telefon +47 9060 2127