Nokas sælger værdihåndtering i Sverige til Loomis

Nokas har indgået aftale om at sælge samtlige aktier i Nokas Värdehantering AB (et datterselskab til Nokas Kontanthåndtering AS i Norge) til Loomis Sverige AB.

 

Gisle Sveva, administrerende direktør i Nokas Cash Handling, siger:

  • Sverige er blevet et udfordrende marked med stor nedgang i kontantvolumen gennem de senere år. Myndighedernes tiltag i Sverige bidrager heller ikke til, at situationen vil kunne ændre sig til det bedre. Vores konklusion er således, at der ikke er plads til to aktører på det svenske marked fremover og at vi ikke har strategisk mulighed for at blive den ene aktør på det svenske marked. For at sikre vores finansielle position, og ikke mindst at kunne give vores medarbejdere de bedste muligheder i fremtiden, har vi derfor valgt at sælge vores tælle- og transportvirksomhed i Sverige. 
  • Vi vil imidlertid fortsætte med vores minibankvirksomhed (ATM) i Sverige i Nokas CMS AB, en virksomhed, der er en god bidragsyder til Nokas Cash Handlings lønsomhed.

 Købsprisen på gældsfri basis er ca. SEK 80 mio.

 Salget af tælle- og transportaktiviteterne i Sverige påvirker ikke Nokas’ strategi for de andre nordiske lande. Nokas fortsætter som før og fortsætter med at udvikle det danske marked med nye produkter og tjenester. Den voksende interesse fra danske banker for vores tjenester motiverer os til at blive en endnu bedre spil­ler og partner for både vores detailkunder og vores bankkunder i fremtiden.