Nokas Danmark får ny administrerende direktør

Morten Kierkegaard bliver ny adm. direktør i Nokas Danmark. Han skal stå i spidsen for en virksomhed, som over de seneste år har oplevet stor vækst bl.a. på baggrund af nye kunder i finanssektoren. Med Morten Kierkegaard får Nokas en kundeorienteret direktør med solid erfaring fra tillidsbaserede hverv, så han er godt rustet til den opgave, han nu skal varetage.

Den 11. oktober tiltræder 51-årige Morten Kierkegaard som direktør i Nokas Danmark. Her overtager han blandt andet ansvaret for to af Danmarks største pengedepoter, der er med til at håndtere de milliarder kontanter, som er i omløb i Danmark. Et beløb, der har været stigende siden begyndelsen af 2019. Det er et betroet job, Morten går ind til. Et job, hvor han får ansvar for at drive en central og samfundskritisk infrastruktur.

Morten Kierkegaard kommer med mange års erfaring fra finanssektoren bl.a. med værdihåndtering. Men hvor det hidtil har handlet om digitale værdipapirer og infrastruktur, gælder det nu kontanter. Og det infrastrukturelle fascinerer den nye administrerende direktør.

”Mange infrastrukturelle services er noget vi bare bruger i dagligdagen uden at tænke videre over det. Det er først, når det ikke virker, at vi mærker, hvor afhængige vi er – tag fx vandet i vandhanen, vi tager det for givet og først, når det ikke er der, bliver vi opmærksomme på, hvad det betyder for en god dagligdag. På samme måde er kontakter helt centralt for mange medborgere, mens de for andre giver en smidigere hverdag”, siger Morten Kierkegaard og fortsætter:

”For os alle er kontanter også en forsikring for, at samfundet kan køre videre, hvis det digitale svigter, eller ondsindede hackere får succes med et cyberangreb, der lammer den digitale betalingsinfrastruktur. Flere store danske virksomheder har været ramt af cyberangreb, som havde vidtrækkende konsekvenser for dem og deres kunder. Jeg er sikker på, at disse virksomheder har en Plan B, hvis noget lignende skulle ske igen. Jeg ser også kontanter som en del af samfundets Plan B eller et sikkerhedsnet, når det kommer til betalinger.”

De seneste år har Nokas opnået en væsentlig større markedsandel bl.a. i finanssektoren, hvor virksomheden mange steder har overtaget bankernes kontanthåndtering sideløbende med, at de har udbygget netværket af kontantautomaterne, KONTANTEN. Det betyder også, at organisationen er i gang med at tilpasse sig den større rolle.

”Jeg går til jobbet med stor ydmyghed over for den opgave, Nokas varetager, og den rolle virksomheden spiller i forhold til kunder, forbrugere og samfundet. Det er serviceydelser, der i dén grad er tillidsbaserede, og det er båret af mennesker. Begge dele optager mig meget. Så det er jeg stolt over at få lov til at videreføre sammen med kompetente kolleger i Nokas,” siger den nye direktør. 

CEO i Nokas Group, Rune Hegrestad, ser frem til at få Morten Kierkegaard ind i koncernen.

”Jeg ser frem til at få Morten Kierkegaard ombord til at lede Nokas Danmark videre. Virksomheden står på et solidt fundament og er blevet en stærk spiller på det danske marked. Og jeg er sikker på, at Mortens erfaring med at udvikle og drive en kundeorienteret organisation i et marked, hvor tillid og pålidelighed er helt afgørende, vil skabe værdi for alle parter - både medarbejdere, kunder og ejere,” siger Rune Hegrestad.

Af hensyn til både kunder og medarbejdere er der sikret en god og smidig overlevering mellem Morten Kierkegaard og nuværende adm. direktør Anders Gaba.

Morten Kierkegaard kommer fra VP Securities A/S, hvor han senest har været COO (Chief Operating Officer) og tidligere CEO i datterselskabet VP Services A/S. Han er uddannet cand. oecon. fra Aarhus Universitet.